Αρχική > Uncategorized > Χαιρετισμός Γιάννη Τόλιου, μέλους Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ)

Χαιρετισμός Γιάννη Τόλιου, μέλους Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ)

Εκ μέρους της «Λαϊκής Ενότητας» χαιρετίζω το Συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ και εύχομαι εξ’ αρχής καλή επιτυχίας στις εργασίες του. Το Συνέδριο σας έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή τόσο γενικά για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, όσο ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, από μέτρα και επιλογές που πλήττουν θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ συρρικνώνεται μέχρι σημείου σχεδόν εξαφάνισης η εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις οδηγίες του υπερεθνικού «κουαρτέτου» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΜΣ) και την ουσιαστική στήριξη των εγχώριων δυνάμεων όλου του μνημονιακού τόξου, προωθεί με διαδικασίες «εξπρές» την ψήφιση νόμων εφαρμογής του Γ’ Μνημονίου και ενός «εφεδρικού» Δ’ Μνημονίου, που προβλέπει συνεχή μείωση συντάξεων και μισθών, ανελέητο φοροκυνηγητό με έμμεσους και άμεσους φόρους και αρπαγή κατοικιών και περιουσιών με την παραχώρηση «κόκκινων» και μη τραπεζικών δανείων σε ξένα funds.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εγκαταλείποντας τις δεσμεύσεις της για αναθεώρηση των «συμβάσεων παραχώρησης», υπογράφει «μνημόνια συναντίληψης» για κάθε έργο ξεχωριστά παρακάμπτοντας τη Βουλή και συνεχίζει τις πρακτικές των κυβερνήσεων ΝΔ να αποδέχεται αιτιάσεις «ανωτέρας βίας» στο όνομα της κρίσης και να προβαίνει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις προς ανάδοχους έργων (κατασκευαστές και τράπεζες) σε βάρος του δημοσίου, τη στιγμή που το αρνείται στους απλούς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων. Επίσης παραχωρεί με χαριστικούς όρους τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική FRAPORT, το χώρο του «Ελληνικού» στον όμιλο Λάτση, δεν διεκδικεί από τον όμιλο Μπόμπολα το δημόσιο έλεγχο της «Αττικής Οδού» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ανέχεται το σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης των διοδίων και πολλά άλλα.

Η «Λαϊκή Ενότητα» καταγγέλλει αυτή την πολιτική, λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και της δημόσιας περιουσίας, της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και παραγωγικής αποδιάρθρωσης της χώρας. Αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των ολιγαρχικών συμφερόντων που τη στηρίζουν εντός και εκτός της χώρας. Θεωρεί ότι βασική προϋπόθεση για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση είναι: η κατάργηση των μνημονίων και συνακόλουθων μέτρων, η αναστολή πληρωμών του χρέους με στόχο τη βαθιά διαγραφή του, η ρήξη με το ευρωσύστημα και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, ο παραγωγικός μετασχηματισμός και η μείωση της ανεργίας, η διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εφαρμογή μέτρων αναδιανομής εισοδήματος και κοινωνικού πλούτου υπέρ των δυνάμεων της εργασίας κά.

Χωρίς αμφιβολία η επιτυχία αυτού του στόχου, απαιτεί κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων στο όριο ενός πραγματικού λαϊκού ξεσηκωμού, που θα επιφέρει πολιτικές ανακατατάξεις και ανατροπές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις που η καταξίωση του θα κριθεί από την αγωνιστική παρέμβαση στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η «Λαϊκή Ενότητα», στο μέτρο των δυνάμεων της, θα βρεθεί σταθερά στο πλευρό του.

Το Γραφείο Τύπου

12/5/2016

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: