Αρχική > Uncategorized > «Η κατάργηση της λιτότητας, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η διαγραφή του χρέους και η «Σεισάχθεια» στα χρέη λαϊκών νοικοκυριών, ανοίγουν δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση».

«Η κατάργηση της λιτότητας, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η διαγραφή του χρέους και η «Σεισάχθεια» στα χρέη λαϊκών νοικοκυριών, ανοίγουν δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση».

Δεκέμβριος 5, 2016 Σχολιάστε Go to comments

     Ο Γιάννης Τόλιος, μιλώντας σε εκδήλωση της ΛΑΕ στο Λασίθι Κρήτης δήλωσε ότι;

«Η κατάργηση της λιτότητας, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η διαγραφή του χρέους και η «Σεισάχθεια» στα χρέη λαϊκών νοικοκυριών, ανοίγουν δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση».

Μιλώντας σε δύο εκδηλώσεις της ΛΑΕ στο Λασίθι Κρήτης (Αγ. Νικόλαο και Ιεράπετρα), την Κυριακή 27 Νοέμβρη ’16, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που από την επίλυση τους εξαρτάται η έξοδος της χώρας από την κρίση. Πρόκειται για τη λιτότητα, το δημόσιο χρέος, τα «κόκκινα χρέη» σε τράπεζες και εφορίες, καθώς και το θέμα του εθνικού νομίσματος. Οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα, τόσο από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις οδηγίες των υπερεθνικών αφεντικών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), όχι μόνο δεν βγάζουν τη χώρα από την κρίση αλλά την επιδεινώνουν, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σταθερά στην εξώπορτα του …Άδη. Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων (από 18% το 2010 σε 48% το 2016), η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, η συντριβή των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, η εκρηκτική ανεργία και η παραγωγική αποψίλωση, αποτελούν το μακάβριο απολογισμό των Μνημονιακών πολιτικών.

Με το νέο Προϋπολογισμό 2017 και εκβιασμούς των υπερεθνικών αφεντικών για εφαρμογή των προαπαιτούμενων της β’ αξιολόγησης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, με νέους φόρους 2,5 δις και νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών ύψους 1,5 δις. Παράλληλα με το νέο πακέτο στα «εργασιακά», επιχειρείται νέα μείωση κατώτατου μισθού, απελευθέρωση απολύσεων, επιτάχυνση της αρπαγής δημόσιας περιουσίας και πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμα και α’ κατοικίας.

Για τη ΛΑΕ θεωρεί ότι, η ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών και η προώθηση εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικής εξόδου από την κρίση, αποτελεί τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για τον λαό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Αυτό σημαίνει, κατάργηση της λιτότητας, αναστολή πληρωμής του χρέους με στόχο τη βαθιά διαγραφή του, εφαρμογή πολιτικής «Σεισάχθειας» στα λαϊκά νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και περιουσίας, εθνικοποίηση τραπεζών και μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αποτελούν αφετηριακά βήματα έξοδου της χώρας από την κρίση.

Ειδικότερα η αποδέσμευση από την ευρωζώνη και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα ανοίγει δρόμο όχι μόνο στην ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας, αλλά και όλων των μοχλών οικονομικής πολιτικής (δημοσιονομικής, πιστωτικής, αναπτυξιακής), καθώς και της χαμένης «εν πολλοίς» εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Οι όποιες αρχικές δυσκολίες της μετάβασης θα είναι βραχυπρόθεσμες, ενώ τα πλεονεκτήματα και μακροπρόθεσμα οφέλη ασύγκριτα μεγαλύτερα, ιδιαίτερα με την προώθηση προγράμματος παραγωγικής ανόρθωσης της χώρας, μείωσης της ανεργίας, αύξησης του εισοδήματος και δικαιότερης διανομή και αναδιανομής του εισοδήματος και πλούτου.

Οι μνημονιακές δυνάμεις και υπερεθνικοί προστάτες τους, συνεπικουρούμενες από τα συστημικά media, προσπαθούν να εκφοβίσουν τον ελληνικό, ότι τάχα η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα συνεπάγεται ούτε λίγο, ούτε πολύ …λοιμοί, λιμοί, καταποντισμοί.! Η «Λαϊκή Ενότητα» καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, να εντείνουν τις αντιστάσεις κατά των μνημονιακών μέτρων, να στηρίξουν τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου των αριστερών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων με προοπτική την ανάδειξη μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης και την εφαρμογή προοδευτικής πολιτικής εξόδους της χώρας από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου

27.11.16

 

 

 

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: