Αρχική > Uncategorized > «Το ν/σ για το πλαστικό χρήμα δεν διασφαλίζει ισότιμη φορολογική μεταχείριση»

«Το ν/σ για το πλαστικό χρήμα δεν διασφαλίζει ισότιμη φορολογική μεταχείριση»

Δεκέμβριος 30, 2016 Σχολιάστε Go to comments

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας, για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για το «πλαστικό χρήμα»

«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για το “πλαστικό χρήμα” υποτίθεται ότι επιδιώκει την διευκόλυνση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και τον έλεγχο της φοροδιαφυγής Ωστόσο, απώτερος στόχος του είναι, η καθιέρωση της υποχρεωτικής αποδοχής των ηλεκτρονικών συναλλαγών, χωρίς να διασφαλίζεται η ισότιμη φορολογική μεταχείριση φυσικών και νομικών προσώπων, για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από την άλλη, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα περνούν στον έλεγχο της λεγόμενης “Ανεξάρτητης” Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των ιδιωτικών Τραπεζών ενώ οι μικρο-επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς των POS και κυρίως τις υψηλές προμήθειες πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για την ΛΑ.Ε., η εφαρμογή του “πλαστικού χρήματος” πρέπει να γίνει μετά από ανοιχτό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς (επαγγελματίες, καταναλωτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις). Να διασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση και αποτελεσματικό έλεγχο των πραγματικών πηγών φοροδιαφυγής και να αποτρέπει τη χρήση προσωπικών δεδομένων από ιδιωτικά συμφέροντα.

Κρίσιμος κρίκος εξασφάλισης όλων των παραπάνω είναι ο δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών και ο κυβερνητικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος στη Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων».

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: