Αρχική > Uncategorized > «Θεατής η κυβέρνηση στο όργιο του λαθρεμπόριου καυσίμων»

«Θεατής η κυβέρνηση στο όργιο του λαθρεμπόριου καυσίμων»

Ιανουαρίου 29, 2017 Σχολιάστε Go to comments

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους ΠΓ της ΛΑΕ, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής το «όργιο» λαθρεμπορίου καυσίμων και το κλέψιμο των καταναλωτών από πειραγμένες αντλίες»

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία ερευνών του ΕΜΠ και δηλώσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων των πρατηριούχων Αττικής, το φαινόμενο της ελλειμματικής παράδοσης καυσίμων και της παράνομης διακίνησης και εμπορίας (λαθρεμπόριο), συνεχίζεται σε βάρος των καταναλωτών, των δημοσίων εσόδων, αλλά και των τίμιων πρατηριούχων. Η διαιώνιση των πιο πάνω νοσηρών φαινομένων είναι αποτέλεσμα ολιγωρίας – στην ουσία έλλειμμα πολιτικής βούλησης – όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα έλεγε η ηγεσία πριν δύο χρόνια.

Για τη ΛΑΕ η αλλαγή πολιτικής στο κύκλωμα καυσίμων, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της φιλολαϊκής πολιτικής εξόδου από την κρίση που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα. Οι βασικοί άξονες-μέτρα στον τομέα των καυσίμων είναι:

Α) Μείωση φορολογίας στα καύσιμα ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για αγρότες.

Β) Πάταξη λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ενιαίου κέντρου συντονισμού και ελέγχου των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, ΓΓΒ, ΚΕΔΑΚ, ΓΧΚ, Τελωνεία, Περιφέρειες, Επιτροπή Ανταγωνισμού, κά).

Γ) Πλήρης λειτουργία του συστήματος «εισροών-εκροών» καυσίμων, από την πηγή παραγωγής (διυλιστήρια), χονδρικό εμπόριο (εταιρίες πετρελαιοειδών) καθώς και λιανικό εμπόριο (πρατήρια).

Δ) Ενίσχυση υποδομών ελέγχου σε ανθρώπινο δυναμικό και σταυροειδής έλεγχος των στοιχείων του συστήματος «εκροών-εκροών».

Ε) Τέλος συστηματική εποπτεία και αύξηση των ελέγχων στην αγορά, δημόσιος έλεγχος του κυκλώματος προμήθειας και διύλισης αργού πετρελαίου και επέκταση του στα διυλιστήρια, με την εφαρμογή παράλληλα εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, κά. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να διασφαλιστεί το δημόσιο αγαθό της θέρμανσης για όλους τους πολίτες, να προστατευθούν οι καταναλωτές, να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

26.1.17

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: